Regina en Brabants Lederwarenhuis op de Fred in Den Haag

Regina schreef dit verhaaltje onlangs voor de Posthoorn van Den Haag: Mooi initiatief van de Brabantse Lederwarenwinkel in de Fred.

 Onze samenleving zou een stukje menselijker worden als we allemaal in actie zouden komen zoals de leiding van het Brabants Lederwarenhuis in de Frederik Hendriklaan.

Tijdens een verblijf van enige maanden als vrijwilligster heb ik een korte blik op de maatschappij in Ghana mogen werpen. Ik heb daar ook kennis gemaakt met Ineke Bosman, tropenarts en de oprichter van hat het project waarvoor ik werkte. IMG_20160313_125652

Na haar werkzame leven n Ghana is Ineke terug in Nederland maar blijft betrokken bij haar tweede thuisland Ghana. Ineke is sinds een paar jaar met een nieuw project bezig voor mensen met drankproblemen en andere sociaal zwakke mensen om ze aan werk te helpen en daarmee  een plaats in de maatschappij terug te winnen. Dit project heet Stichting Clear Mind.

Clear Mind heeft nu een winkeltje in Ghana waar drie voormalige alcoholisten en twee jonge mensen met een spastische aandoening werk hebben gevonden. Meer mensen staan te wachten op een baan. In deze winkel worden onder andere overtollige kleding, elektronica, tassen en koffers uit Nederland gretig verkocht. De verkopers hebben nu en dagloon en ook het project zelf (maaltijden, huur, vervoer, telefoonkosten) kan daar financieel van rondkomen.

Omdat ik me nog steeds betrokken voel bij Ineke’s inzet voor Ghana help ik mee door kleding, tassen en koffers in te zamelen en heb ik mijn buurman Erik Bodde van Brabants Lederwarenhuis aangesproken op oude en eventueel ook kapotte koffers die hij misschien in zijn winkel tegenkomt.

Erik en Karin zijn er enthousiast in meegegaan en hebben al diverse koffers bij mij ingeleverd. Een groot aantal koffers heeft inmiddels, tot de nok gevuld, al zijn weg naar Nkoranza in Ghana gevonden en werden er enthousiast ontvangen.

Namens Ineke Bosman en de medewerkers van de Clear Mind Stichting (www.operationclearmind.com ) in Ghana en Nederland wil ik Erik en Karin van Brabants Lederwarenhuis op deze manier bedanken en in het zonnetje zetten.

Als anderen in onze wijk deze betrokkenheid delen laat het me weten door te mailen naar regina.stenner@gmx.net

Veel Dank,Regina, een bewoonster van de Fred.

Wij van Clear Mind willen zowel Regina als het Lederwarenhuis van harte danken… ook juist door jou is de samenleving een stukje vriendelijker, Regina!

2 Comments

 • AStrid van Leeuwen

  30 August, 2016 at 16:24 Reply

  Wat een prachtig artikel. Laten wij allen proberen om meer de handen ineen te slaan.
  Ik kwam ook van die geweldige weldoeners tegen die Ghana willen helpen en dit al uitmuntend deden.

  • Ineke Bosman

   1 September, 2016 at 16:56 Reply

   Dank je Astrid. Je hebt het vast over de snuffelmarkt in Zoetermeer, waar jij tegenaan bent gelopen. Zakken en zakken vol nieuwe prachtige kinderkleding. Zo fijn… Hey, en mensen zoals jij. Ja daar moet zon project als het onze het van hebben, persoonlijke inzet, geloof in elkaar en zorg voor elkaar.

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.