Over het marktje in de kerk van de Elandstraat.

Over het marktje in de kerk van de Elandstraat. (Sept 2018)

Ons Clear Mind project is in elk opzicht heel kleinschalig. De groep vrijwilligers is klein maar gemotiveerd. De alcoholisten druppelen stuk voor stuk naar binnen (en voor driekwart ook weer net zo snel naar buiten). Werkgelegenheid bieden is reden voor een feestje als het lukt, zoals de  tuctuc die David op afbetaling kocht om een nieuw begin te maken. Iedereen kent iedereen. Elke penny die met tweedehands kleding in Ghana verdiend wordt, wordt gewikt, gewogen en naar de bank gebracht. Het project draait erop. 

Wat we dan in Nederland nog moeten doen is kleding sorteren en naar Ghana sturen (dank Bertus) en de vrachtkosten betalen. Dat is zo,n 250 euro per maand. Ons jaar budget ligt rond de 3000 euro. Ziet U? Klein maar fijn. Heerlijk klein.

En dan stresst en zweet je toch om die 3000 bij elkaar te brengen, elk jaar weer. Men geeft niet graag aan verslavingszorg: “Helpt toch niet” “is dat nou de prioriteit in Ghana?” “Het is hun eigen schuld, dikke bult!” Dat soort wijsheden…Maar met marktjes, een webshop, het inkomsten van een boek, de verkoop van kerstkaarten, kralenkettingen, de befaamde sheabotercreme en poppen komen we toch meest rond de 1000 euro. En donaties worden gelukkig toch nog steeds ontvangen. 

En wat Fantastisch is het dan als je door de kerk wordt uitgenodigd om daar na de mis een marktje te organiseren, mensen te vertellen wat je doet, waar je het voor doet en wat je in de aanbieding hebt! Niet alleen dat maar je haalt in twee uur meer op dan al die andere markjes samen! Ja en dat gebeurde! In een handomdraai kreeg Corrie het fiat van de PCI van de ignatiuskerk en stonden we daar met onze leuke dingetjes. We telden een opbrengst van 188,70 euro met daarna nog eens twee betalingen via internetbankieren, wat het totaal op 220 euro bracht! Dat is toch fantastisch! Dat geeft toch een zucht van verlichting! Dat is toch een 1-uit-1000 kerk, de Ignatiuskerk van de Elandstraat.  Jawel dat is ook mijn kerk, daar wil ik wel graag bijhorend. Dank je wel, lieve kerk van me. Ook namens Kwame Evans, Bridget, Salamata, David, Paakwasi, AskGod, Francisca, Baffo, Mr.M en vele anderen in Ghana. Dank. 

Ineke Bosman 

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.