Ons nieuwe bestuurslid Linda Noort

De meeste van jullie dit dit lezen kennen Linda al, omdat ze de redactie van de nieuwsbrief op zich heeft genomen en die lag, als het goed is, een paar weken geleden bij iedereen die zich hiervoor opgaf in de e-mailbox. Zoniet geef even uw emailadressen door aan inekebosman@gmail.com.

Linda is erg enthousiast voor Clear Mind. Zo heeft ze contact gemaakt met een kringloopwinkel in Rotterdam waar ze elke maand gratis een aantal koffers mag komen vullen met kleding. “Habbekrats” heet deze gulle kringloop. Met de vele zomer marktjes proberen we geld genoeg in te zamelen voor het versturen van de kleding. De sheabotercreme is erg goed en verkoopt heel snel. We hopen deze binnenkort ook op een meer professionele manier in de webwinkel te verkopen. Daar gaan Linda en Steve Kobby de webmaster tegen aan.

Gisteren waren Linda en ik op werkbezoek in Amsterdam bij de directie van “Gered Gereedschap”. Gered gereedschap in Den Haag helpt ons al met naaimachines en ander gereedschap als we dat nodig hebben voor de rehabilitatie van ex verslaafden maar bij de directie bespraken we  de mogelijkheid om een kleine industrie in Nkoranza op te zetten, de productie van sheaboter crème en zwarte zeep, om een goed product te leveren en vooral om eenvoudige prettige werkplaatsen veilig te stellen voor mensen die gerehabiliteerd zijn en werk zoeken om het leven weer meer zinvol te maken. Ze vonden het in Amsterdam een mooi en zinnig plan maar helaas, zeep en crème industrie ligt niet bij hun twaalf of veertien voorkeurs bedrijfjes. Het is bij Gered Gereedschap meer een metaal of houtbewerking werkplaats of ambacht school. Jammer.

Maar we zoeken door en er komt vast wel iemand die ons gaat helpen want het plan is goed en goede leiding, waar zoveel van afhangt, hebben we wel in Nkoranza, met al onze contacten. Wat in het vat zit verzuurt niet en het was hoe dan ook een
mooie dag.

 

 

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.