Nederlands Ghanese co-creaties

15-02-2014

De schilderijen worden tijdens de workshops van de art club van het project Hand-in-Hand gemaakt door mensen die veelal een lichamelijke of verstandelijke handicap hebben. Het tekenen en schilderen wordt begeleid door Ineke Bosman, Isac (Yaw) Asante, Marlous Gerritsen en Lotte van Buuren. Die hulp is nodig omdat de artiesten door hun handicap soms bijvoorbeeld niet goed kunnen tekenen en hun kunstzinnige inbreng bestaat uit het idee voor een schilderij, de keuze van de kleuren en het nauwkeurig inkleuren. Zo ontstaan er creatieve co-creaties. De art club honoreert graag persoonlijke verzoeken zoals een bepaald thema, een bepaalde kleurstelling of een bepaalde artiest. Laat het ons weten, zo ontstaat er een mooie uitwisseling tussen de artiesten en ons publiek. Op die manier haal je unieke muurdecoratie in huis of een origineel cadeau om te schenken. In de wetenschap bovendien dat je de mensen hier enorm blij maakt en helpt. Met één euro kan je hier net zo veel doen als met tien of twintig euro in Nederland.

Lotte van Buuren

We stellen je graag voor aan Lotte van Buuren. Ze heeft de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam waar ze in 2013 aan afgestudeerd is. Met deze talenten en kwalificaties kan zij de mensen van de art club natuurlijk uitstekend begeleiden. Zij is als vrijwilligster verbonden aan onze projecten.

Marlous Gerritsen

Marlous is als vrijwilligster verbonden aan het Hand-in-Hand project en is fysiotherapeute. Op de foto is zij te zien met Adoya, je weet wel, het meisje dat graag dieren schildert met menselijke trekjes.

Binnenkort besteden we meer aandacht aan Ineke en Isac (Yaw), de twee andere begeleid(st)ers van de art club. Wij zien jouw persoonlijke wensen voor een schilderij graag tegemoet.

P1050047

P1040237

Marlous klein

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.