Artists and artclub in ghana

 

Ineke works together with a number of artists during the weekly artclub at the clear mind at galery in Ghana. 

These are some of the  artists from the artclub, all inhabitants of the nearby PCC Hand in Hand community fir mentally handicapped children. 

Charles is 27 years old, he is a weaver at the Hand in Hand community in Nkoranza. His very loving parents live in Techiman. Charles is very sociable and creative, he has a mild mental disability. Since the start of the artclub he produces each year five or six pastels, crayonpaontings or collages. Much of his work is sold in Ghana. CharlesCharles loves romantic theme’s like dancing, embracing or caring for each other. He likes primary colours that he mixes in an unorthodox ways.  In his artwork the idea is from Charles, the drawing depicting the idea is from Ineke and the colouring is by Charles with a finishing touch by Ineke. Charles bought a pair of red shoes from his first sold painting.

====================================================================================================================

KWAME EVANS  

Kwame  is 27 and has a physical and mild mental disability because of cerebral plasy. Hie is sensitive and very social. Kwame is a weaver at the Hand in Hand Community and since 2016 he works as a salesman and coffee server at the Clear Mind art galery in town.  He loves farming and many of his pictures depict farmlandscapes. . He also liks te theme of the chief the fetish priest in Bredie and religious paintings. 09 Jesus Joseph and Mary 80x60 $50Kwame likes to create art but is even more gifted as a salesman so his new position as salesmanager in the art gallery serves him and the galery very well.

===================================================================================================================================================

BRIDGET DONKOR

“Bridget is 25 jaar oud en lijd aan cerebral palsy.  Als ze niet op de werkplaats is woont ze met haar moeder in een dorp in de Bridgetomgeving.  Haar rechterhand is verlamd dus tekent ze met links. Ze is bovengemiddeld intelligent en hoopt eens zelfstandig genoeg te zijn om haar eigen bedrijf te beginnen.
Ze vindt tekenen leuk en heeft er talent voor. Ze kan heel precies inkleuren. Haar eerste tekening betreft een boxer die ze grappig in een ‘power woman’ heeft getransformeerd wat symbool staat voor haar fighting spirit. Ze is kunstmaatje van Isac, Ineke, Lotte en Marloes en zal ongetwijfeld over enige tijd een onafhankelijk kunstenaar worden. Ze spaart voor haar eigen kleine winkel in het dorp. Het schilderij hier afgebeeld heet: “Powerwomen-2” door Bridget en Ineke16 Power women 2 25x25 $30

==============================================================================================

ADYOA

Adyoa is 20 en sinds 2013 op de beschutte werkplaats komen werken. Ze heeft cerebral palsy en kan niet lopen of goed praten maar is Adoyanormaal intelligent. Ze is vriendelijk met een groot gevoel voor humor. Adyoa maakt kralenarmbanden op de werkplaats en schildert heel erg graag op de art club. Ze tekent en kleurt goed gezien haar gebrek aan educatie. Ze houd van grappige effecten en kleurcontrasten die heel eigen aan haar  zijn. Marlous kleinZe schildert graag dieren en geeft ze dan schoentjes of andere menselijke attributen. Heel apart en een opkomend talent.”The Lady Donkey” Adyoa en Marlous

=============================================================================================

PAAYAW  

PaaYaw  161120133888 (800x600)PaaYaw is achttien jaar oud en lijdt aan cerebral palsy waardoor hij kan lopen nog praten. Hij schildert graag en kleurt krijt of verf heel precies in maar hij heeft een steuntje in de hand nodig vanwege de slechte coördinatie van zijn spieren.
Zijn schilderijen zijn vaak stoer maar hebben soms ook romantische onderwerpen. Hij is kuntmaatje van Ineke, Isac en Marlous.(vrijwilligster uit Nederland) Het schilderij in het midden, “Mijn wagen”, (PaaYaw en Ineke), is een zelfportret in zijn speciale rolstoel.

=============================================================================================================

HARRIET MAFIA      “My Car” Hariet en Ineke

HarrietHariet is een meisje van 15 die op straat gevonden is en doorverwezen naar Hand in Hand Gemeenschap voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Ze is een enthousiaste en beeldschone jonge vrouw met een milde verstandelijke beperking. Hariet is gek op eten en op felle kleuren. Haar schilderingen gaan vaak over wat er allemaal te eten is en ze voert ze uit in felle vrolijke kleuren.
Hariet kan niet schetsen maar wel met kleur werken. Ze heeft geen verstand van geld maar als er een schilderij van haar verkocht wordt krijgt ze een nieuwe tee shirt of halsketting. Ze houd natuurlijk van kleren, welke vrouw niet.

====================================================================================================

KOJO EVANS

Kojo is als klein jongetje door zijn vader achtergelaten en in een weeshuis beland. Vandaar is hij zo’n tien jaar later bij ons in de Hand in Hand Gemeenschap opgenomen waar hij zijn eigen huisje bewoont, weeft en zo nu en dan opduikt bij de tekenclub. Hij is erg goed met kleuren maar kan bijvoorbeeld ook al een helikopter26 My father is a Pilot 60x80 $45 en een auto tekenen. Kojo heeft net als vele anderen bij ons cerebral palsy waardoor hij moeilijk praat en zich moeilijk voortbeweegt.

My father is a Pilot (Kojo en Ineke) Kojo heeft al langer een droom dat zijn vader als piloot zal verschijnen, zijn been zal genezen en een vrouw voor hem meebrengt. Afm.: 50×60 cm, papier acryl crayon € 40,00.

=============================================================================================

Latif.

Emanuelle

Nana Adyei

Simon

 

 

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.