Hulp op maat

26-08-2014

Eventjes over hoe U kunt helpen en wat we nu nodig hebben:

Het project in Ghana staat nog in de kinderschoenen. We hebben 50 cliënten en twee Ghanese vrijwilligers, Pat en Martin. We improviseren dus van alles en nog wat.
Wat we nu nodig hebben is bijvoorbeeld eten voor de client die in detox is bij Patricia, de Ghanese coördinator vrijwilligster. In dat stadium zijn we.

Ik hoop ook een tiental boekjes (in het engels natuurlijk) van Alan Carr mee te brengen naar Ghana, eind oktober. En een paar ten step of twelve steps manuals. Die hebben we zelfs nog niet. Dat is het stadium waar we in zitten, de opbouw.

We hebben geldelijke steun nodig en de bovengenoemde boekjes. Ook kunnen we nog werkzame mobieltjes gebruiken voor de rehabilitatie en de supportgroep.

Er zijn mensen die toe zijn aan sociaal economische rehab, hun leven weer oppakken, en daar hebben we seed-geld voor nodig, om bijvoorbeeld een baal tweedehands kleren te kopen, of een lading tomaten of eieren om, op het hoofd gedragen, weer een inkomentje te bieden. Of de kans daarop, om meer realistisch te zijn. Zonder rehabilitatie en re-integratie gebeurt er niets en gaan de cliënten geheid terug naar de verdoving, de drank dus.

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.