Gered Gereedschap helpt Clear Mind verslavingszorg in Ghana.

22 Mei 2016

In September 2015 mochten we van Gered Gereedschap in den Haag drie naamachines, een kist met timmergereedschap en steenbewerkingsmateriaal meenemen naar ons project in Nkoranza, Ghana.

De Clear Mind Foundation (www.operationclearmind.com) is een kleinschalig project waar mensen met een verslaving kunnen afkicken maar ook geholpen worden hun persoonlijke en sociaal economische leven weer op te pakken.

 

Niet lang nadat de gereedschappen in Ghana aankwamen melde Kofi zich aan, een jonge timmerman die op de werkplaats van Clear Mindwilde wilde verblijven om aan zijn drinkmaatjes te ontsnappen en zijn werk weer op te nemen. Met behulp van de timmergereedschappen van Gered Gereedschap lukte hem dit. Kofi kwam in December2015 en nu, zes maanden later, heeft hij geen druppel meer gebruikt, heeft weer contact met zijn jonge kind en heeft een goedlopende timmerbedrijf vanuit ons centrum waar hij ook een kamer betrekt. Met een nieuwe donatie van Gered Gereedschap mag hij uiteindelijk zijn eigen gereedschap aanschaffen door althans de vervoerskosten ervan te betalen.

Begin Januari 2016 melde zich een oudere kleermaker aan die 30 jaar gedronken had. Ook hij begon in de Clear Mind Werkplaats in Nkoranza zijn oude werk weer op te nemen met behulp van een handmachine van Gered Gereedschap en nu, na vijf maanden, is ook hij weer sober en gezond en naait tassen op het centrum. Hij hoopt zijn eigen electrische naamachine tekunnen aanschaffen van de tweede donatie van Gered Gereedschap in April dit jaar verzonden.

Een derde persoon heeft zich ook in Februari bij de Clear Mind werkers gevoegd en hij maakt beelden alsook verkoopt in de Clear Mind winkel. We hopen op een later tijdstip voor hem een photokopie-machine op de kop te tikken zodat ook hij zich onafhankelijk verder kan ontwikkelen.

Veel andere mensen met een werkachterstand werken ort of langer op de Clear Mind werkplaats en beitelen, doen aan zeepsteen verwerken, schilderen of maken mozaik, sommige zijn mensen met een verstandelijke beperking anderen zijn alcoholisten die van hun verslaving af willen komen. Gered Gereedschap heeft gezorgd dat er voor hun altijd wat met de handen te doen is, wat een van de betere manieren is om boven de zorgen uit het verleden uit te groeien.

Dank voor uw hulp, Gered Gereedschap!

Ineke Bosman.

 

 

2
4
6
1
3

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.