Feestelijke opening Expositie en atelier Clear Mind

08-08-2014

Feestelijke opening “Clear Mind” Expositie, kunst van en voor Ghana, op zaterdag 6 Sept.  Tijd: 4-7 pm. Vrije entree.

Sinds kort is er op de Paviljoensgracht 35 een atelier met expositieruimte  van de Stichting Clear Mind gevestigd. De ruimte is in bruikleen afgestaan door  Galerie “Anders Bekeken” die in dezelfde ruimte werkt en exposeert, zowel als op hun oude adres in de Wagenstraat.Vanaf zaterdag 6 september tot en met zaterdag 4 Oktober wordt in de nieuwe werkruimte werk tentoongesteld van de kunstenaars Yaw Asante en Ineke Bosman van de Clear Mind Artclub in Ghana die met kunstmaatjes werken van de HandinHand beschutte werkplaats in Ghana.

De officiële feestelijke  opening waarbij een bekende Haagse kunstenares en gemeenteraadsleden aanwezig zullen zijn begint op 6 september om 4 uur en sluit om 7 uur. U bent allen van harte welkom.

Stichting Clear Mind heeft  ten doel alcoholverslaafden in Ghana te helpen afkicken en re-integreren in de samenleving.  Zij tracht dit doel o.m. te verwezenlijken door  het verschaffen  van opvang, behandeling en begeleiding zowel als het helpen opzetten van nieuwe werkgelegenheid voor de ex verslaafden.

De fondsen die hiervoor nodig zijn worden door de stichting geworven, o.a. door de verkoop van kunst, gemaakt op de artclub van Ineke Bosman in de beschutte werkplaats in Ghana zowel als de nieuw begonnen artclub van Clear Mind op de Paviljoensgracht 35.

De helft van de kunstverkopen gaat naar Stichring Clear Mind, de andere helft naar de artclub en kunstenaar.

Ook worden posters, kaarten en andere artikelen verkocht ten bate van het Clear Mind werk in Ghana.

Zowel de stichting Clear Mind Foundation alsmede de Hand in Hand gemeenschap, dat huisvesting biedt aan mentaal gehandicapten, zijn opgericht door Ineke Bosman. Zij was 40 jaar tropenarts in Ghana en nauw betrokken bij de mensen daar. Door het exposeren en verkopen van  kunst en/of kaarten en posters daarvan hoopt de stichting financiële middelen te krijgen om het werk in Ghana te bekostigen en voort te zetten.

De expositieruimte is  geopend op maandag t/m zaterdag  van 10.00 tot 16.00 uur en U bent van harte welkom .

In de ruimte is ook nog plaats voor enkele kunstenaars zonder werkruimte en enkele gastvrouwen. Voor inlichtingen hieromtrent kunt u contact  opnemen met: Ineke Bosman 06-11104583 – 070-2165797 inekemarambosman@gmail.com

 

Zie de website voor verdere informatie:

www.operationclearmind.com

www.handinhandcommunity.com

image
image
image

No Comments

Post a Comment

Translate »
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.